jueves, 30 de mayo de 2013

Un bon article

Format en l’educació pública, contractat a Nova York


Un estudiant valencià exemplifica la fugida de talents en l’àmbit de les Humanitats i la desfeta de la investigació a les universitats espanyoles



 El pròxim dimarts, 4 de juny, arreplega a Madrid un dels premis nacionals de fi de carrera que atorga el Ministeri d’Educació als millors alumnes del curs 2009-2010. És el darrer guardó que obté aquest jove valencià de 26 anys (el seu expedient acadèmic fa caure de tos): el 2006, Premi Nacional de Batxillerat amb el número u; el 2011, Premi Extraordinari de Llicenciatura de la Universitat de València, i, aqueix mateix any, Premi al Rendiment Acadèmic de la Generalitat Valenciana.

Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València i amb un màster d’Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament a la Pompeu Fabra de Barcelona, La Parra gaudeix actualment d’una beca de recerca per 5 anys atorgada per la Graduate School of Arts and Sciences de la New York University, una prestigiosa entitat privada que el va acceptar de gust i que va competir amb les universitats de Princeton i Columbia per captar-lo. “Vaig triar Nova York per l’obertura disciplinària que m’oferia: tot i ser històricament un departament de ‘llengua i literatura’, en els darrers anys s’ha obert cap a qüestions de cultura visual com les que jo treballe”, explica.

Pablo no volia anar-se’n, però la decisió d’eixir cap a l’estranger va estar impulsada pels mateixos professors que el van formar, com ara Amadeo Serra o Anacleto Ferrer, de la Universitat de València. “Podia haver demanat una beca de formació”, explica Ferrer, “però amb totes les retallades que s’estan fent tenia poques opcions de quedar-se en el Departament”. “És molt dolorós, però anar-se’n és el millor que ha pogut fer Pablo”. “El que passa en el nostre país és una absoluta barbaritat”, es queixa aquest professor d’Estètica i Teoria de l’Art.

llegir-ne més

No hay comentarios:

Publicar un comentario